2106437781

Δρ Αννέτ Αμπραχαμιάν - Μιχαλάκη, MD, PhD

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Η ενδοκρινολόγος Α. Αμπραχαμιάν-Μιχαλάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου περάτωσε τις γυμνασιακές της σπουδές στο Αμερικανικό Κολέγιο «Ανατόλια» παίρνοντας το απολυτήριό της «With Honors».

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με τον βαθμό «ΕΝΝΕΑ (9,0)- ΑΡΙΣΤΑ» και έχοντας την πρώτη βαθμολογία σε ολόκληρο το έτος της, ήταν εκείνη που όρκισε ολο το έτος της Ιατρικής εκείνη τη χρονιά. Για τον λόγο αυτό, έλαβε το βραβείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος σαν πρωτεύσασα αριστούχος της χρονιάς της αποφοίτησής της.

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Σωτηρία»

Στη συνέχεια μετέβη στην Αθήνα, όπου υπηρέτησε για 2 χρόνια στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» (ΝΝΘΑ) ως υπόχρεη υπαίθρου, όπου είχε την ευκαιρία να εκπαιδευθεί ιδιαίτερα σε θέματα Πνευμονολογίας.

Ξεκίνησε την ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας στο Γενικό Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών στην Α’ Παθολογική Πανεπιστημιακή Κλινική (ΑΠΠΚ) χωρίς καμία αναμονή λόγω του νόμου που έδινε αυτό το δικαίωμα σε εκείνους που είχαν ΑΡΙΣΤΑ στο πτυχίο τους.

Εσωτερική Παθολογία

Ειδικεύτηκε αρχικά στην Εσωτερική Παθολογία σε μια πολύ μεγάλη κλινική όπως ήταν η Α’ Παθολογική Πανεπιστημιακή Κλινική (ΑΠΠΚ) , με πληθώρα κλινικών περιστατικών και παράλληλα στην επείγουσα Ιατρική, όντας σε καίριες θέσεις στα επείγοντα περιστατικά και στις εφημερίες του νοσοκομείου, υπό την επίβλεψη των εξαίρετων Καθηγητών Φ. Φέσσα και Φ. Κακλαμάνη. Αργότερα έλαβε την Ειδικότητα της Ειδικής Παθολογίας κατόπιν εξετάσεων. 

Ενδοκρινολογία

Στη συνέχεια, ειδικεύτηκε στην Ενδοκρινολογία, στην ίδια κλινική (Α’ Παθολογική Πανεπιστημιακή Κλινική) με διευθυντή τον Καθηγητή Φ. Παυλάτο. Ακολούθως, έλαβε και την ειδικότητα της ενδοκρινολόγου.

Μετά το πέρας της ειδικότητας της ενδοκρινολογίας, παρέμεινε επί 2 χρόνια στην ΑΠΠΚ ως ιατρός Ορμονολογικού Εργαστηρίου του Λαϊκού Νοσοκομείου

Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου»

Στη συνέχεια, διορίστηκε ως Επιμελήτρια στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» (Μαρίκα Ηλιάδη) στο τμήμα Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας, όπου παρέμεινε ως Επιμελήτρια για 4,5 χρόνια. Εκεί είχε την ευκαιρία να εξειδικευθεί στα προβλήματα γυναικείας και ανδρικής γονιμότητας, διαταραχών του κύκλου, υπερτρίχωσης, συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών αλλά και προβλήματα ανδρολογικά (διαταραχές σπερματογένεσης, ανδρική υπογονιμότητα, διαταραχές σεξουαλικής λειτουργίας) καθώς και στον Σακχαρώδη Διαβήτη κύησης και σε όλες τις ορμονικές διαταραχές της εγκυμοσύνης, με πλειάδα περιστατικών κυήσεων, λόγω της ταυτόχρονης ιδιότητας του Νοσοκομείου ως το μεγαλύτερο Μαιευτήριο της χώρας.