2106437781

Δρ Αννέτ Αμπραχαμιάν - Μιχαλάκη, MD, PhD

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Η ενδοκρινολόγος Α. Αμπραχαμιάν-Μιχαλάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου περάτωσε τις γυμνασιακές της σπουδές στο Αμερικανικό Κολέγιο «Ανατόλια» παίρνοντας το απολυτήριό της «With Honors».

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με τον βαθμό «ΕΝΝΕΑ (9,0)- ΑΡΙΣΤΑ» και έχοντας την πρώτη βαθμολογία σε ολόκληρο το έτος της, ήταν εκείνη που όρκισε ολο το έτος της Ιατρικής εκείνη τη χρονιά. Για τον λόγο αυτό, έλαβε το βραβείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος σαν πρωτεύσασα αριστούχος της χρονιάς της αποφοίτησής της.

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Σωτηρία»

Στη συνέχεια μετέβη στην Αθήνα, όπου υπηρέτησε για 2 χρόνια στο ΝΝΘΑ (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Σωτηρία» ως υπόχρεη υπαίθρου, όπου είχε την ευκαιρία να εκπαιδευθεί ιδιαίτερα σε θέματα Πνευμονολογίας).

Ξεκίνησε την ειδικότητα Παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαικό» στην Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική χωρίς καμία αναμονή λόγω του νόμου που έδινε αυτό το δικαίωμα σε εκείνους που είχαν ΑΡΙΣΤΑ στο πτυχίο τους.

Εσωτερική Παθολογία

Ειδικεύτηκε αρχικά στην Εσωτερική Παθολογία σε μια πολύ μεγάλη κλινική όπως ήταν η Α’ Παθολογική Κλινική, με πληθώρα κλινικών περιστατικών και πλούσιο κλινικό έργο και παράλληλα στην επείγουσα Ιατρική, όντας σε καίριες θέσεις στα επείγοντα περιστατικά και στις εφημερίες του νοσοκομείου, υπό την επίβλεψη εξαίρετων Καθηγητών και εκπαιδευτών. Αργότερα έλαβε την Ειδικότητα της Ειδικής Παθολογίας κατόπιν εξετάσεων. 

Ενδοκρινολογία

Στη συνέχεια, ειδικεύτηκε στην Ενδοκρινολογία, σε ειδικό τμήμα της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής, που ασχολούνταν μόνο με ενδοκρινολογικά περιστατικά και μετά έλαβε και την ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας, μετά από τις αντίστοιχες εξετάσεις.

Μετά το πέρας της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας, παρέμεινε επί 2 χρόνια στην Α’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου ως έμμισθη βοηθός ορμονολογικού Εργαστηρίου του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου»

Στη συνέχεια, διορίστηκε ως Επιμελήτρια στο Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» στο τμήμα Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας, όπου παρέμεινε ως Επιμελήτρια για 4,5 χρόνια. Εκεί είχε την ευκαιρία να εξειδικευθεί στα προβλήματα γυναικείας και ανδρικής γονιμότητας, διαταραχών του κύκλου, υπερτρίχωσης, συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών αλλά και προβλήματα ανδρολογικά (διαταραχές σπερματογένεσης, ανδρική υπογονιμότητα, διαταραχές σεξουαλικής λειτουργίας) καθώς και στον Σακχαρώδη Διαβήτη κύησης και σε όλες τις ορμονικές διαταραχές της εγκυμοσύνης, με πλειάδα περιστατικών κυήσεων, λόγω της ταυτόχρονης ιδιότητας του Νοσοκομείου ως το μεγαλύτερο Μαιευτήριο της χώρας.